Toelatingseisen

Om te kunnen deelnemen aan de selectieprocedure moet je aan een aantal basisvereisten voldoen. Je moet:

  • een juridische master aan een Nederlandse universiteit hebben afgerond vóór 15 september van het jaar dat de opleiding start;
  • niet langer dan vier jaar geleden zijn afgestudeerd als jurist;
  • in de bachelor- of de masterfase vakken op het gebied van het bestuursrecht, privaatrecht en Europees recht  hebben gevolgd.

De Academie is in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een diepgaande kennis van het recht en die goede studieresultaten hebben behaald. Als je tijdens je studie nevenwerkzaamheden hebt verricht of andere opleidingen in binnen- of buitenland hebt gevolgd, is dat een pre.

NB: het kan zijn dat je jouw juridische master, bijvoorbeeld in het internationaal recht, aan een buitenlandse universiteit hebt behaald. In dat geval kun je ook aan de selectieprocedure deelnemen, mits je in ieder geval een bachelor Nederlands recht aan een Nederlandse universiteit hebt afgerond. Ook kun je tot de selectieprocedure worden toegelaten als je langer dan vier jaar geleden bent afgestudeerd als jurist, mits je in de tussentijd door juridisch werk of door een andere juridische opleiding jouw kennis van het Nederlandse recht actueel en op peil hebt gehouden.

Meer informatie?

Karen van der Els

Karen van der Els

Coördinator officemanagement

k.vanderels@acwet.nl
070 - 312 98 32

Meld je aan als geïnteresseerde

Aanmeldformulier