Aanmeldingseisen

Het traineeprogramma van de Academie is bedoeld voor startende juristen. Omdat het programma is gericht op starters, laten we alleen personen toe die niet langer dan vier jaar geleden zijn afgestudeerd. Trainees moeten hun opleiding hebben afgerond vóór 15 september van het jaar dat het traineeprogramma start. 

Het traineeprogramma staat momenteel alleen open voor personen die een WO master hebben behaald (dus geen HBO juristen of personen die alleen een WO bachelor hebben behaald). Meer specifiek is in beginsel een juridische master vereist waarmee civiel effect wordt behaald (waarmee je dus toegang hebt tot de togaberoepen). We stellen geen eisen aan jouw afstudeerrichting of specialisatie.  

Heb je wel een WO master, maar geen civiel effect (bijvoorbeeld omdat je een interdisciplinaire of internationale studie hebt gedaan)? Niet getreurd! Neem contact op met Marjolein Cupido van de Academie. Dan bekijkt zij of je tijdens jouw studie voldoende juridische kennis en vaardigheden hebt opgedaan om tóch het traineeprogramma te volgen. 

Meer informatie?

dr. mr. Marjolein Cupido

dr. mr. Marjolein Cupido

Programmamanager

m.cupido@acwet.nl
070 - 312 98 36