Kom in contact

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over de traineeopleidingen?

Hieronder staan verschillende mogelijkheden om in contact te komen. 

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en volg ons op social media. 

Instagram: @rijksjurist

LinkedIn: Academie voor Wetgeving en Academie voor Overheidsjuristen

Meld je aan als geïnteresseerde en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden over komende inhousedagen en de start van de toelatingsprocedure? Meld je hier dan aan! Informatie over hoe we je persoonsgegevens verwerken vind je op deze pagina.

Bezoek onze inhousedagen

We organiseren ieder voorjaar onze inhousedagen: we vertellen je alles wat je moet weten over de inhoud en opzet van de traineeopleidingen, delen informatie over mogelijk toekomstige werkplekken en lichten de toelatingsprocedure toe met wat tips en tricks. Daarnaast delen de huidige trainees hun ervaringen met het traineeprogramma en is er gelegenheid om al je vragen te stellen aan de huidige trainees en staf van de academies.

Zie voor de laatste informatie omtrent onze inhousedagen deze pagina

Kom rechtstreeks in contact met een (oud-)trainee

Heb je interesse in ons traineeprogramma en wil je graag meer horen over wat het werk van een overheidsjurist of wetgevingsjurist precies inhoudt? Of ben je benieuwd naar de ervaring van iemand die de toelatingsprocedure al heeft doorlopen? Neem dan contact met ons op en wij koppelen je aan een enthousiaste (oud-)trainee die graag met je in gesprek gaat. Stuur ons (academie@acjur.nl) een mailtje met als onderwerp 'Ik kom graag in contact met een trainee' en zet daarin je naam en telefoonnummer. Er wordt dan op korte termijn contact met je opgenomen.

Bezoek onze Academies met een studievereniging

Wil je langskomen met je studievereniging bij ons in Den Haag? We ontvangen jullie graag voor een bezichtiging van ons pand en presentatie over onze traineeopleidingen. Voor alle mogelijkheden kun je contact opnemen met Tamara van der Pouw Kraan (t.vanderpouwkraan@acwet.nl) of Stefanie Kloosterman (s.kloosterman@acwet.nl).

Evenementen waar de Academies aan deelnemen

Beluister podcasts

De Wettenfabriek

De Academie voor Wetgevingsjuristen heeft in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid podcast De Wettenfabriek ontwikkeld. Deze podcast geeft je een kijkje in de keuken van de Haagse wettenfabriek en belicht met interviews en fragmenten hoe wetten tot stand komen en werken.

Jong Publiek

In samenwerking met Jong Publiek heeft oud-trainee Freek een podcast gemaakt over het werk als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid. Beluister hem hier.

Neem direct contact met ons op

Andere vragen? Stel ze gerust! 

Neem direct contact op met de opleidingscoördinatoren:

Hanneke Bezemer: h.bezemer@acwet.nl | 070-3129839
Renske Kersbergen: r.kersbergen@acwet.nl | 070-3129844

Neem direct contact op via de algemene contactgegevens:

academie@acwet.nl | 070-3129830