16 september 2019

Twee nieuwe groepen trainees van start

We zijn blij dat dit jaar maar liefst 24 trainees starten met hun opleiding aan de Academie! Het betreft 12 wetgevingsjuristen en 12 overheidsjuristen.
 

Werkplekken trainees
Een aantal departementen stelt jaar in, jaar uit één of meerdere traineeplaats(en) ter beschikking. Zo starten er opnieuw trainees bij EZK, JenV, OCW, SZW, BZK, RVIG, VWS, IenW, BZ, Financiën, Raad van State, de Tweede Kamer en de IND. Daarnaast starten dit jaar trainees voor het eerst bij de NVWA en Douane. We zijn erg blij met alle bijdragen aan ons gezamenlijke doel: het opleiden van uitstekende wetgevings- en overheidsjuristen.

Introductie 
De nieuwe trainees hebben in juni tijdens de kennismakingsweek al even kennis gemaakt. Dinsdag 4 september vond de introductiebijeenkomst. Tijdens de introductie hebben de trainees elkaar een beetje beter leren kennen en is het opleidingsprogramma voor de komende twee jaar toegelicht. Daarnaast was er de gelegenheid om kennis te maken met de tweedejaars trainees en met de stafleden van de Academie die nauw betrokken zijn bij hun opleiding. 
Vrijdag 6 september zijn beide groepen gestart met hun eerste module “Werken als wetgevingsjurist” en “Werken als Overheidsjurist”.

Wij wensen groep 11 (overheidsjuristen) en groep 19 (wetgevingsjuristen) veel succes en werkplezier!
 

Delen