11 februari 2022

Trainee Merel geeft een kijkje in de keuken bij de Douane

"In het kader van de traineeopleiding overheidsjurist werk ik op het Douane Landelijk Kantoor. De Douane is een interessante en uitdagende werk- leeromgeving. Als uitvoeringsorganisatie en directoraat-generaal zit de Douane op het raakvlak van politiek en uitvoering, wat in de praktijk interessante uitdagingen met zich mee brengt.

Naast mijn werk bij de Douane volg ik anderhalve dag per week colleges over recht en politiek op de Academie. Hier krijg ik ook de kans om met collega-trainees te sparren over praktijksituaties en rechtsvragen. De wisselwerking tussen theorie en praktijk maken de Academie en de Douane de ideale plek voor mij.

Momenteel houd ik mij voornamelijk bezig met dossiers over fiscale vrijstellingen voor buitenlandse militairen. In het kader van deze werkzaamheden heb ik onlangs met collega’s een werkbezoek gebracht aan JFC Brunssum, een van de twee militaire hoofdkwartieren van de NAVO in Europa. Nog een bijkomend voordeel van mijn werk bij de Douane: ik mocht in dit geval het nieuwe Douane uniform aan!"

Delen