25 februari 2022

Start toelatingsprocedure traineeprogramma!

Op 25 februari is de toelatingsprocedure voor de masteropleidingen tot wetgevings- en overheidsjurist gestart. Deze tweejarige traineeprogramma's zijn een unieke opstap naar een (juridische) carrière bij de Rijksoverheid!

Sinds 25 februari kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via de ePortfolio op onze website. De procedure bestaat uit drie rondes. De eerste ronde omvat een cognitieve capaciteitentest (ook wel IQ test) en talentgerichte vragen. Dat laatste onderdeel is nieuw binnen de procedure. We vragen sollicitanten naar hun motivatie en drijfveren. In de tweede ronde staat een assessment en schrijfproef op het programma. In de derde en laatste ronde worden de sollicitanten getoetst op analyse en beoordeling van juridische dilemma's en vraagstukken in de toelatingscommissies.
Meer informatie over de verschillende stappen van de procedure vind je op onze website. 

De eerste ronde wordt op 15 maart a.s. afgesloten. Tijdens de eerste ronde organiseren we twee online inloopspreekuren: vrijdag 25 februari om 15.00 uur én op dinsdag 8 maart om 14.00 uur. We zitten dan in Webex klaar om vragen over de toelatingsprocedure te beantwoorden. 

Wij wensen alle geïnteresseerden veel succes en plezier bij het solliciteren.

Delen