7 februari 2022

Podcast De Wettenfabriek

Vanaf donderdag 10 februari 2022 is wekelijks de podcast De Wettenfabriek te beluisteren. In deze achtdelige podcast wordt aan de hand van actuele fragmenten en gesprekken met deskundigen van binnen en buiten de Rijksoverheid belicht hoe wetten tot stand komen en werken.

Zo krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van het wetgevingsproces: van de voorbereiding bij ministeries, en de onderhandelingen in Brussel tot debatten in het parlement. Aan het woord komen onder anderen voormalig staatssecretaris Paul Blokhuis, journalist Sheila Sitalsing, Tweede Kamerlid Joost Sneller, politicoloog Tom van der Meer, SER-voorzitter Mariëtte Hamer en president van de Hoge Raad Dineke de Groot.

De podcast is een initiatief van de Academies voor Wetgeving en Overheidsjuristen en het Kenniscentrum voor beleid en regelgeving (JenV) en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met diverse andere ministeries en podcastbedrijf Microphone Media.

Voor meer informatie over de podcast, bezoek de website www.wettenfabriek.nl. Op deze website zijn ook de links naar de diverse online platforms te vinden waarop de podcast te beluisteren zal zijn. Om alvast een indruk van de podcast te krijgen, kunt u nu al de teaser beluisteren.

Delen