15 februari 2021

Online inhousedagen, masterclasses en toelatingsprocedure 2021

In december en januari jl. organiseerden de academies twee online inhousedagen. Tijdens deze informatieve sessies werden geïnteresseerde rechtenstudenten door medewerkers van de academies en door trainees bijgepraat over de traineeships tot wetgevingsjurist en tot overheidsjurist. De deelnemers kregen onder meer informatie over de curricula en de toelatingsprocedure.

Omdat deze digitale bijeenkomsten kort duurden, zijn er naast de inhousedagen ook twee masterclasses gegeven. Daarin verzorgde Nico Florijn een workshop met als thema ‘Wetsteksten schrijven in begrijpelijk Nederlands’. Tijdens deze masterclasses konden de rechtenstudenten spelen met het formuleren van wettelijke bepalingen om deze zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk te maken.  

Deze online evenementen vielen, ondanks de noodzakelijke restricties vanwege de coronamaatregelen, duidelijk in de smaak, gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers daaraan.

De toelatingsprocedure voor de nieuwe traineeships gaat op vrijdag 26 februari a.s. van start.
De academies zijn ook aanwezig op de online Traineeplaza  die op 1 maart a.s. plaatsvindt.
Tijdens deze grote online informatiebijeenkomst, georganiseerd door Werken voor Nederland, krijgen de bezoekende studenten een overzicht van alle traineeships bij de Rijksoverheid, zodat zij een keuze kunnen maken voor het traineeship dat het beste bij hun voorkeur en achtergrond past.

Delen