15 februari 2021

Nieuw ontwikkelde cursussen in tijden van covid-19

De afgelopen maanden hebben laten zien dat er op het gebied van online communiceren een hoop te leren valt! De Academies hebben daarom in deze bijzondere periode twee nieuwe cursussen ontwikkeld: de Clinic Effectief Overtuigen in tijden van covid-19 en de training Online conflictgesprekken: kan dat?

De gesprekstechnieken en de regievoering in een gesprek vergen in de online context net een wat andere aanpak. In de clinic 'Effectief overtuigen in tijden van covid-19' komen aan de hand van casus uit de covid-pandemie, principes, machinaties en vaardigheden aan de orde om de juridisch adviseur te leren om in de verschillende dimensies efficiënt te kunnen navigeren.

Deze clinic wordt verzorgd door Erland Swaving (docent) en Bert Wagenaar van Kreveld (acteur) en bestaat uit 2 dagdelen. De eerstvolgende clinic vindt plaats op 6 en 7 april 2021.

Een aantal comments van eerdere deelnemers:

'Praktisch ingesteld, en goed afgestemd op de persoon. Maakt de feedback extra waardevol.'
'Stilstaan bij de verschillen tussen 'live' en 'online'. Dat hadden we in maart 2020 meteen moeten doen, allemaal.'


Zie hierboven de docent en de acteur aan het werk.


De training 'Online conflictgesprekken: kan dat?' bestaat uit 1 dagdeel. U kunt hem op 12 april 2021 weer volgen.

In deze cursus leert u op basis van inzichten uit de theorie van conflict management hoe u dat in de online praktijk het best kunt doen. Daartoe leert u eerst kenmerken van conflicten in een online context kennen om vervolgens met de andere deelnemers online ruzie te gaan maken en dat weer gezamenlijk op te lossen. Zo leert u wat een conflict erger maakt, hoe u dat kunt voorkomen, wanneer mediatie nodig is en welke middelen, wanneer het best kunnen worden ingezet.

Zie een korte toelichting over de cursus van de docent Kai Jonas.

Eerdere deelnemers zeiden over deze cursus:

'Praktisch ingestoken met tips.'
'Goede balans tussen theorie en praktijk.'

Delen