9 juli 2019

Kennismaking met de nieuwe trainees

Na een lange selectieprocedure hoorden de gekozen kandidaten op 24 mei dat zij per 1 september 2019 mogen starten met de traineeships van de Academies voor Wetgeving en Overheidsjuristen.

Er zijn dit jaar 24 plekken voor de nieuwe trainees bij verschillende ministeries en uitvoeringsorganisaties van het Rijk. Van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni vond de Kennismakingsronde plaats: alle nieuwe trainees werden voorgesteld aan de departementen en konden zich op het werk aldaar oriënteren voordat de beslissing viel waar iedereen geplaatst wordt.
Het programma was druk: niet alleen bezochten de trainees vertrouwde plekken bij de diverse ministeries, ook de Raad van State en de Tweede Kamer heetten ons welkom. Bovendien maakten zij dit jaar kennis met twee uitvoeringsorganisaties die voor het eerst meedoen met het traineeship, de NVWA en de Douane. Tijdens de bezoeken vertelden de huidige trainees en hun leidinggevenden met veel enthousiasme over hun werkplek. Dit werd afgewisseld met speeddates, het bespreken van dilemma’s of de behandeling van een casus. Het was een actieve, informatieve, gezellige en intensieve week die werd afsloten met een borrel op de Academie.

Inmiddels is de plaatsingsprocedure afgerond en weten de trainees en hun toekomstige leidinggevenden waar iedereen de komende twee jaar zal werken. De Academies kijken er naar uit om na de zomer met de opleiding van deze groep trainees te starten en hen beter te leren kennen.

Delen