22 mei 2023

Filmpjes Week van de Rechtsstaat

Van 30 mei tot en met 3 juni wordt in Den Haag de eerste Week van de Rechtsstaat gehouden. Bijna alle organisaties die bij de rechtsstaat zijn betrokken doen mee en houden open huis op zaterdag 3 juni. Maar wat is een rechtsstaat eigenlijk? Heeft de rechtsstaat ook een vaste plek en hoe belangrijk is onze rechtsstaat? In vijf filmfragmenten wordt met korte (straat)interviews ingegaan op deze vragen. Een rechter in opleiding, een veteraan en mensen op straat geven hun antwoorden!

De filmpjes zijn gemaakt op initiatief van de organisatie van de eerste Week van de Rechtsstaat. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg heeft de realisatie mede mogelijk gemaakt.

Kijk via deze en deze link naar twee filmpjes waar mensen op straat antwoord geven op de vraag 'Wat is een rechtsstaat eigenlijk?". Via deze link kan je het filmpje over de rechter in opleiding bekijken. En hier staat een filmpje waarin de prachtige gebouwen van de deelnemende organisaties te bewonderen zijn. Als laatste filmpje kan je hier een interview met een veteraan bekijken. 

Delen