19 april 2021

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein Cupido. Sinds 1 februari jl. ben ik werkzaam als programma-manager bij de academie. Als programma-manager ben ik verantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van de masteropleidingen tot wetgevingsjurist en overheidsjurist.

Voorheen werkte ik aan de Vrije Universiteit Amsterdam als universitair docente op het gebied van internationaal strafrecht en strafrechtsvergelijking. In die hoedanigheid was ik betrokken bij het ontwikkelen van onderwijsprogramma’s en gaf ik les aan Bachelor en Master studenten en aan ervaren juristen. Daarnaast deed ik onderzoek naar strafrechtelijke aansprakelijkheid voor terrorisme, internationale misdrijven, georganiseerde criminaliteit en piraterij.

Ik ben vereerd om nu deel te mogen zijn van de bijzondere ‘Academie-familie’ die de stafleden, docenten en trainees met elkaar vormen. De energie binnen de academies – ook in dit digitale tijdperk – is ontzettend inspirerend. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende jaren bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de masteropleidingen en om een nieuwe generatie van getalenteerde en gemotiveerde jonge juristen klaar te stomen voor een succesvolle loopbaan binnen de Rijksoverheid.

Delen