10 juli 2023

Diploma-uitreiking WJ21 en OJ13

Weer een lichting geslaagden! Donderdag ontvingen onze trainees van de éénentwintigste opleiding (én een trainee van de negentiende opleiding) tot wetgevingsjurist en de dertiende opleiding tot overheidsjurist op feestelijke wijze hun welverdiende diploma in Theater Diligentia tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking.

Rector-directeur Pauline Schuyt sprak in het Haagse theater elke nieuwe wetgevings- en overheidsjurist persoonlijk toe. Zij lichte daarbij hun eindopdracht toe en vertelde anekdotes van de afgelopen twee jaar. Net als voorgaande jaren liepen de onderwerpen van de eindopdrachten weer uiteen, van subsidieregelingen, participatie en verduurzaming tot het Europees Stelsel van Centrale Banken. Bovendien complimenteerde Pauline alle trainees hoe ze zich hebben ontwikkeld als persoon en als jurist. 

Het publiek werd verrast door een prachtig muzikaal intermezzo, verzorgd door Sarah op de cello en Pieter achter de vleugel.

Studentenvertegenwoordigers Merel en Pieter spraken namens beide groepen hun dank uit. Er werd teruggeblikt op dieptepunten (toetsen, deadlines etc.), maar vooral op hoogtepunten: het gala, de internationale werkweek en allerlei andere activiteiten die de hechte groepen met elkaar hebben ondernomen. Hoewel de sollicitatieprocedure voor de twee groepen nog digitaal verliep in verband met de coronapandemie, hebben zij gelukkig vrijwel al hun colleges 'live' in Den Haag kunnen volgen.

De uitreiking werd traditioneel afgesloten met een geslaagde borrel!

Delen