15 september 2020

28 trainees gestart!

Ondanks dat dit jaar door Covid-19 alles anders is dan in andere jaren, is op 2 september de nieuwe lichting trainees van start gegaan met meer trainees dan ooit. Er zijn 14 wetgevingsjuristen en 14 overheidsjuristen in spé!

Na een digitale selectieprocedure en kennismakingsweek, maakten zij tijdens de startbijeenkomst in levende lijve kennis met elkaar, met de programmamanager Nico Florijn en de twee opleidingscoördinatoren Hanneke Bezemer en Renske Kersbergen. In die bijeenkomst werd het opleidingsprogramma voor de komende twee jaar toegelicht. Vervolgens gingen beide groepen meteen met hun eerste module van start: ‘Werken als wetgevingsjurist’ of ‘Werken als Overheidsjurist’.

Veel bijeenkomsten zullen dit collegejaar online plaatsvinden. Dankzij de flexibiliteit van de docenten zijn er online sessies via liveverbindingen en worden er diverse digitale tools ingezet, zoals slidecasts en filmpjes. Daarnaast vinden een aantal bijeenkomsten ook op de ‘ouderwetse’ fysieke manier plaats. We hopen op deze manier een goede en veilige balans te hebben gevonden.

Ook zijn de trainees deze maand gestart op de werkplekken bij diverse ministeries en uitvoeringsorganisaties. Dit jaar hebben we voor het eerst trainees kunnen plaatsen bij het CIBG en bij de UBR, advocaten en adviseurs arbeidsrecht. 

We zijn erg blij met alle medewerking aan ons gezamenlijk doel: het opleiden van uitstekende wetgevings- en overheidsjuristen.

Rest ons niets anders dan groep 12 (overheidsjuristen) en groep 20 (wetgevingsjuristen) veel succes en werkplezier te wensen!

Delen