Psychologische gedragsinzichten voor motivatie en doelen

6 « terug naar overzicht

Startdatum
4 april 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Psychologische inzichten

Prijs € 500,-


Doelen stellen en naleven, middelen ter doelbereiking associëren en deze kunnen inzetten vormen de basis van menselijk gedrag. Op maatschappelijk niveau kan regelgeving helpen om individueel gedrag in goede banen te leiden. Daarnaast is het kunnen omgaan met successen en tegenvallers belangrijk om toekomstig gedrag succesvol te kunnen volhouden. In deze cursus onderzoeken we hoe regelgeving kan worden verbeterd door deze meer op individuele motivatieprocessen te laten aansluiten. Daartoe analyseren wij wetstekst(en) op psychologische wijze: Hoe bereiken mensen hun doelen, hoe gaan zij om met tegenvallers (bijv. gevoelens van spijt), en hoe weerspiegelt zich dit in overheidswerk?

Kai J. Jonas is hoogleraar toegepaste sociale psychologie bij de faculteit der Psychologie en Neurowetenschappen in de programmagroep ‘Werk- en sociale psychologie’ van de Universiteit Maastricht, en adjunct professor bij de Jockey Club School of Public health and Primary care van de Chinese University Hong Kong.

Deze cursus is onderdeel van de leerlijn ‘Psychologische inzichten voor rijksjuristen'. In deze leerlijn komen verschillende aspecten van het sociaal-psychologische perspectief op wetgevings- en handhavingsproblemen aan bod. De docenten die deze leerlijn verzorgen, werken samen in het kader van het Kurt Lewin Institute, het landelijke kennisnetwerk op het gebied van de Sociale Psychologie en haar toepassingen https://psychologievansociaalgedrag.nl/

Oud-deelnemer aan het woord

Delen


Resultaat

Na deze cursus heb je meer kennis over fundamentele processen van motivatie. Naast de relevantie van deze processen voor regelgeving, krijg je ook inzichten en praktische handvaten voor jouw eigen werk- en privéleven.


Programma en dagdelen

Donderdag 4 april 2024
09:30 - 16:30

'Heldere uiteenzetting van de theorie gelinkt aan actuele praktijkvoorbeelden.'

 

Docenten

  • prof. dr. K.J. (Kai) Jonas

    Hoogleraar toegepaste sociale psychologie
    Maastricht University

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?