Conflict Etiquette, Regievoering in conflictsituaties Online

12 « terug naar overzicht

Startdatum
14 februari 2022
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheidstrainingen

Prijs € 1.000,-


Aan de hand van de top 10 van de grootste valkuilen bij conflicten, trainen de deelnemers vaardigheden in conflicthantering. In deze training wordt de jurist binnen de Rijksoverheid zich bewust van zijn eigen houding in conflictsituaties en ontwikkelt hij competenties om beter om te gaan met de weerstand die hij en de ander hebben veroorzaakt. Rechtvaardigheid en respect zijn daarbij belangrijke noties.

De deelnemer doorloopt als het ware een conflictreis via vele conflictsituaties die zich in de praktijk van de Rijksoverheid kunnen voordoen.

Gaandeweg traint hij onder meer hoe hij zich het best kan voorbereiden, hoe hij iemand die in zijn standpunt vastzit, kan ‘loswrikken’, hoe hij coöperatief gedrag kan stimuleren en hoe hij zijn eigen emoties kan reguleren. De mogelijkheid bestaat om eigen casuïstiek te trainen.

In de eerste 2 dagdelen staat procedurele rechtvaardigheid centraal en hoe om te gaan met de twee meest voorkomende conflictgedragingen. In het tweede gedeelte verdiepen we de kennis en kunde door in te zoomen op de dramadriehoek en gedragsbeïnvloeding met de Roos van Leary.

Deze interactieve training wordt in een kleine groep verzorgd zodat er maximale aandacht is voor elke deelnemer.

Zie hier het interview in de Academie Actueel met de docent, Caroline Koetsenruijter, auteur van de bestseller 'Jij moet je bek houden' en een van de meedenkende experts voor nieuwe taskforce tegen agressie. 

Oud-deelnemer aan het woord

Resultaat

Na deze training is de jurist in staat om conflicten adequater te managen.


Programma en dagdelen

Maandag 14 februari 2022
09:00 - 12:00
Dinsdag 15 februari 2022
09:00 - 12:00
Maandag 21 februari 2022
09:00 - 12:00
Dinsdag 22 februari 2022
09:00 - 12:00

‘Goede afwisseling van verschillende, aanvullende werkvormen, zowel theoretisch als praktisch.’

‘Zeer goede moderatie van trainer, enthousiast, goed verwachtingsmanagement en goed inspelen op behoeftes van de groep.’

‘Het meest waardevol aan de training vond ik dat zo concreet werd gemaakt hoe je met lastige situaties op het werk kunt omgaan.’

'Veel oefenen, veel praktijkvoorbeelden en goede link tussen theorie, concrete ervaringen en oefenen.'

'Er werd op een begrijpelijk wijze handvatten aangereikt die tevens werden geoefend. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Caroline weet vertrouwen te creëren waardoor iedere deelnemer het maximale uit zichzelf kan halen.'

Docenten

  • mr. C. (Caroline) Koetsenruijter

    Trainer en eigenaar Instituut KCB
    Koetsenruijter Conflictmanagement & Bemiddeling

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?