Aanbestedingsrecht basis

9 « terug naar overzicht

Startdatum
5 november 2019
Doelgroep
Overheidsjuristen en beleidsmedewerkers
Leerlijn
Nationaal materieel recht

Prijs € 600,-


Het aanbestedingsrecht beleeft roerige tijden. Voor de tweede keer in 3 jaar zijn de juridische kussens van het aanbestedingsrecht weer flink opgeschud. De Aanbestedingswet 2012 was nog nauwelijks in werking getreden of er werden drie nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijnen vastgesteld. Daartoe moest de wet grondig worden aangepast. Het aanbestedingsrecht is geen eenvoudig rechtsgebied. Het beweegt zich tussen diverse andere rechtsgebieden in. Dat maakt het niet altijd overzichtelijk.

Tijdens deze cursus wordt inzicht gegeven – en de verbanden gelegd tussen de diverse onderdelen - in de werking van de Europese en nationale aanbestedingsregels. De binnen het aanbestedingsrecht bestaande grote diversiteit van onderwerpen maakt het tot zo’n interessant rechtsgebied. De grote belangen bij zowel de markt als de overheid maken een juiste toepassing van de geldende regels door de aanbestedende diensten van belang.


Resultaat

In deze basiscursus wordt beoogd iedere deelnemer op een zodanig kennisniveau te brengen dat eenvoudige aanbestedingsvraagstukken zelfstandig kunnen worden opgelost en men weet welke rechtswaarborgen daarbij gelden.


Programma en dagdelen

Dinsdag 5 november 2019
09:30 - 16:30
Dinsdag 12 november 2019
09:30 - 12:30

Docenten

  • prof. mr. H.D (Huib) van Romburgh

    Bestuursraadadviseur aanbesteding
    Ministerie van Economische Zaken en Klimaat & Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?