14 december 2022

Bezoek onze inhousedagen op 27 januari of 7 februari 2023!

Onze inhousedagen vinden dit jaar plaats op vrijdag 27 januari 2023 (live in Den Haag) en dinsdag 7 februari 2023 (online via Webex). Aanmelden voor de inhousedagen kan via deze link

Heb je net je rechtenstudie afgerond en wil je jouw juridische kennis en vaardigheden inzetten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals het klimaatprobleem, de opvang van vluchtelingen of het woningtekort? Dan zijn wij op zoek naar jou voor het traineeprogramma tot wetgevingsjurist of overheidsjurist.

Wat houdt het traineeprogramma in?
Ons tweejarige traineeprogramma bestaat uit een combinatie van opleiding en werk. Je wordt voor 3,5 dag per week als jurist aangesteld bij een ministerie, een (uitvoerings)organisatie (bijvoorbeeld de IND), de Tweede Kamer, of de Raad van State. Daarnaast volg je 1,5 dag per week onderwijs dat erop is gericht om jou alle kennis en vaardigheden bij te brengen die je nodig hebt op de werkvloer. Door de combinatie van onderwijs en praktijk kun je opgedane kennis direct toepassen.

Het werk als jurist bij de Rijksoverheid
Wij verzorgen een traineeopleiding voor wetgevingsjuristen en voor overheidsjuristen. Wetgevingsjuristen – het woord zegt het al – maken wetten. Op verzoek van politici en beleidsmakers zoeken zij naar juridische oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken en zetten deze om in uitvoerbare, toekomstbestendige wetten. Overheidsjuristen hebben een divers takenpakket en adviseren de bestuurlijke en politieke top over maatschappelijke vraagstukken, reageren op brieven van burgers over hun problemen met de overheid en vertegenwoordigen de Staat in beroepsprocedures voor de rechtbank.

Interesse?
Wil je meer weten over onze traineeprogramma's, kom dan naar een van onze inhousedagen op 27 januari en 7 februari 2023. Daar geven we meer informatie over de vorm en inhoud van de traineeships, beantwoorden we al jouw vragen en kun je onze huidige trainees ontmoeten en hun ervaringen horen. Aanmelden voor de inhousedagen kan via deze link