Ervaringen

De missie van de Academie is de versterking van de juridische functie binnen het Rijk door het aanbieden van gespecialiseerd onderwijs. Over alle onderwerpen die binnen die missie vallen kunnen wij een maatwerkopleiding samenstellen. Ook het aanbieden van juridische cursussen voor niet-juristen behoort tot de mogelijkheden. 

De Academie heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met maatwerk voor diverse opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid, waaronder de verschillende departementen, inspecties en ZBO’s. Hieronder worden ervaringen uitgelicht.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

"Mijn naam is Bas Kleijs. Ik werk als senior jurist handhaving op de afdeling Juridische Zaken van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Onderdeel van mijn werk is het op peil houden van de juridische kennis van de juristen in het team. Dat doe ik, mede, door het aanbieden van vakinhoudelijke cursussen. Voor de organisatie, inhoud en planning van deze cursussen maak ik vaak gebruik van de diensten van de Academie voor Overheidsjuristen. De reden dat ik dit doe is meerledig.

Allereerst is de Academie in staat de beste mensen in hun vakgebied als docenten te laten fungeren. Daarnaast is er altijd gelegenheid om onze specifieke opleidingswensen aan de Academie door te geven. Daardoor sluit de cursus perfect aan op de handhavingspraktijk waar wij dagelijks mee te maken hebben. Ten slotte is de organisatie altijd prima in orde. De Academie beschikt over eigen cursusruimtes. Het cursusmateriaal is volledig en tijdig beschikbaar en het contact is professioneel en prettig."

Meer informatie?

Margot Groenhuijsen

Margot Groenhuijsen

Opleidingscoördinator maatwerk

m.groenhuijsen@acwet.nl
070 - 312 98 37