Technologische trends NIEUW!

6 « terug naar overzicht

Startdatum
12 april 2017
Doelgroep
Overheidsjuristen en wetgevingsjuristen
Niveau
Basis
Leerlijnen

Prijs € 400,-


Onder invloed van nieuwe technologieën verandert onze maatschappij razendsnel. Denk aan apps die onze gezondheid kunnen monitoren en aan robots die taken van ons overnemen. Enerzijds kunnen wij daardoor ons leven anders inrichten, maar anderzijds worden wij daardoor ook met nieuwe juridische vragen geconfronteerd. Om daarop als overheid zo goed mogelijk te kunnen inspelen, is zowel technische als juridische kennis nodig.

In deze basiscursus nemen de docenten u mee in de bestaande en op korte termijn te verwachten technologische trends, zoals Internet of Things, virtual reality, block chain en datamaning. Daarbij krijgt u ruime gelegenheid om vragen te stellen en, indien gewenst, bepaalde technieken zelf uit te proberen. Tot slot wordt plenair bezien wat de opgedane kennis en ervaringen in het algemeen voor het juridische domein kunnen betekenen. In aanvullende verdiepingscursussen wordt meer specifiek op de juridische gevolgen van concrete technologische ontwikkelingen ingegaan.


Resultaat

Na de cursus kent u de meest recente technologische trends en weet u hoe u daarmee in een juridisch werkproces kunt omgaan.


Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?