Samenwerken ondanks verschillende belangen NIEUW!

3 « terug naar overzicht

Startdatum
7 oktober 2019
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Psychologische inzichten voor rijksjuristen

Prijs € 200,-


Voor het ontwikkelen van beleid en het opstellen van regelgeving is samenwerking vereist. Maar hoe kun je samenwerken als elke partij ook eigen belangen heeft? Die vraag staat in deze cursus centraal. Want ook als je weet dat samenwerking tot het beste of zelfs het enige resultaat zal leiden, is het vaak moeilijk om elkaar te vertrouwen en eventuele verborgen agenda’s te negeren. De deelnemers zullen dit eerst via een oefening zelf ervaren. Daarna wordt op basis van de theorie belicht waarom samenwerking zo lastig is. Tot slot worden, mede op basis van door de deelnemers zelf ingebrachte casuïstiek, manieren besproken om tot een betere samenwerking te kunnen komen.

NB In deze cursus staat het omgaan met verschillende belangen tussen de aanwezige personen centraal. Wie (daarnaast) meer wil weten over de totstandkoming van besluiten, kan de cursus ‘Groepsbesluitvorming’ volgen!

Deze cursus is onderdeel van de leerlijn ‘Psychologische inzichten voor rijksjuristen'. In deze leerlijn komen verschillende aspecten van het sociaal-psychologische perspectief op wetgevings- en handhavingsproblemen aan bod. De docenten die deze leerlijn verzorgen, werken samen in het kader van het Kurt Lewin Institute, het landelijke kennisnetwerk op het gebied van de Sociale Psychologie en haar toepassingenhttps://psychologievansociaalgedrag.nl/


Resultaat

Na deze cursus heeft u meer inzicht en praktische handvaten om beter te kunnen samenwerken.


Programma en dagdelen

Maandag 7 oktober 2019
09:30 - 12:30

Docenten

  • dr. H. (Hillie) Aaldering

    Universitair Docent
    Universiteit van Amsterdam- Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?