Meesterlijk onderhandelen

6 « terug naar overzicht

Startdatum
5 juni 2018
Doelgroep
Overheidsjuristen en wetgevingsjuristen
Leerlijnen

Prijs € 500,-


In de dagelijkse praktijk onderhandelen Rijksjuristen vaak op nationaal of internationaal terrein, zoals bij de Europese Unie of de Verenigde Naties. Het is één van hun belangrijkste vaardigheden. Overeenstemming bereiken over het ontwikkelen van nieuwe regels of een eenduidige uitleg, is niet altijd eenvoudig. Toch besteden we weinig aandacht aan het verbeteren van deze onderhandelingsvaardigheid.

Op Harvard is in de jaren 70 een methode ontwikkeld die meerwaarde creëert bij iedere onderhandeling. Geen tegenpartijen meer, maar gesprekspartners! Je zit immers aan tafel omdat je elkaar nodig hebt.


Resultaat

In deze training leer je een andere manier van onderhandelen, van zero-sum game naar het creëren van win-win situaties. De waarde wordt vergroot en de relatie met je onderhandelpartner verbetert. In de training behandelen en oefenen we de kern van de Harvard-methode aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden. Daarnaast besteden we aandacht aan de context van onderhandelingen, zoals voorbereiding, je alternatieven, de trukendoos en interculturele aspecten.


Programma en dagdelen

Dinsdag 5 juni 2018
09:30 - 16:30

Docenten

  • M. (Maarten) van Rossum LLM

    Raadsadviseur
    Ministerie van Algemene Zaken

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?