Legal visuals voor Rijksjuristen II: infografiek digitaal uitwerken en presenteren

6 « terug naar overzicht

Startdatum
19 maart 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheidstrainingen
Inschrijven

Prijs € 600,-


Deze training is een vervolg op de vaardigheidstraining Legal visuals I: visueel denken en ontwerpen. In deze vervolgtraining staat digitaal oefenen met de methode van Legal Visuals centraal. Ontwerpend denken, selecteren, filteren en schuiven met inhoud, structuur, lagen en beeldelementen. Jij kunt als maker meer afstand nemen en vanuit het perspectief van de gebruiker naar de infografiek kijken en denken. Een digitaal ontwerp ziet er overzichtelijker, toegankelijker en professioneler uit dan een handmatige schets. Daarnaast ontwikkel je in deze training gevoel voor grafische uitwerking: zie hoe lay-out, kleurgebruik, witte ruimte, lettertypen, iconen en afbeeldingen de inhoud tot een informatief geheel maken.

De dag is opgebouwd uit demonstraties en zelf oefenen met functionaliteit van verschillende programma’s (o.a. Powerpoint en Canva), toegepast op jouw eigen juridische informatie. Er is individuele ondersteuning van de trainer en de deelnemers leren van elkaars voorbeelden en feedback.


Resultaat

Na deze cursus heb je de basisvaardigheden om juridische informatie op een praktische, professionele wijze digitaal te visualiseren voor interne of externe presentaties, adviezen, en rapporten.


Programma en dagdelen

Dinsdag 19 maart 2024
09:30 - 16:30

Docenten

  • mr. E. (Erica) Besselink

    Trainer
    Legal Visuals

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?