Inzicht in en omgaan met verschillen in politieke oriëntatie Online

3 « terug naar overzicht

Startdatum
27 augustus 2020
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Psychologische inzichten voor rijksjuristen
Inschrijven

Prijs € 200,-


Klimaatverandering en immigratiebeleid zijn voorbeelden van maatschappelijke kwesties waar links- en rechtsgeoriënteerde personen verschillend over denken. Hoe kunnen we deze verschillen verklaren?

In deze cursus behandelt Dan Asfar deze vraag aan de hand van wetenschappelijke inzichten. Daarbij is een bijzonder punt van aandacht dat politieke overtuigingen voor een bepaald deel niet door rationele denkprocessen worden beïnvloed, maar door intuïtieve verwerkingskanalen. De mens is te beschrijven als een emotionele hond met een rationele staart voor wie gevoelsmatige morele principes minstens net zo belangrijk zijn als objectieve informatie voor het vormen van zijn politieke overtuigingen.

Dan Asfar is promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adviseur bij psychologisch adviesbureau NOA. In zijn onderzoek houdt hij zich bezig met de rol van cultuur en individuele psychologische verschillen voor uitkomsten in o.a. studie en werk.

Deze cursus is onderdeel van de leerlijn ‘Psychologische inzichten voor rijksjuristen'. In deze leerlijn komen verschillende aspecten van het sociaal-psychologische perspectief op wetgevings- en handhavingsproblemen aan bod. De docenten die deze leerlijn verzorgen, werken samen in het kader van het Kurt Lewin Institute, het landelijke kennisnetwerk op het gebied van de Sociale Psychologie en haar toepassingen https://psychologievansociaalgedrag.nl/


Resultaat

Na deze cursus heeft u meer inzicht in de mogelijke verschillen in politieke oriëntatie tussen mensen. Met behulp van deze kennis kunt u beter met ideologisch geladen onderwerpen omgaan en anderen effectiever van uw eigen standpunt overtuigen.


Programma en dagdelen

Donderdag 27 augustus 2020
09:30 - 12:30

Docenten

  • drs. D. (Dan) Asfar

    Promovendus
    Vrije Universiteit Amsterdam

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?