Effectief adviseren over complexe materie VOL!

12 « terug naar overzicht

Startdatum
11 april 2019
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheidstrainingen

Prijs € 1.000,-


Het schrijven van adviezen is een belangrijke taak van overheids- en wetgevingsjuristen. Voor beleidsambtenaren, parlementariërs en bewindslieden is juridisch advies vaak moeilijk te lezen: de wijze van redeneren en het taalgebruik van de jurist zijn bij hen onbekend. In deze cursus leren de deelnemers hoe zij de adviezen zodanig kunnen onderbouwen, structureren en formuleren dat hun teksten daadwerkelijk begrepen worden. Ook wordt aandacht besteed aan een efficiënte werkwijze bij het schrijven. Uw eigen teksten worden in de training getoetst aan moderne taalkundige inzichten en u krijgt advies over uw eigen werk.

Oud-deelnemer aan het woord

Resultaat

Na afloop van de training zijn uw schrijfproces en schrijfstijl verbeterd; weet u een schrijfklus goed voor te bereiden en efficiënt aan te pakken en kunt u over ingewikkelde materie helder, bondig en overtuigend schriftelijk adviseren.


Programma en dagdelen

Donderdag 11 april 2019
09:30 - 16:30
Donderdag 18 april 2019
09:30 - 16:30

mr. H. (Hilde-Lotte) Bouius BA, Jurist bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap:

‘Ik kan deze training van harte aanraden aan iedereen die regelmatig schriftelijk adviseert. Je leert kritisch naar je eigen teksten te kijken en daarnaast vroegtijdig stil te staan bij de bouwstenen van een goed advies.’

Docenten

  • drs. J.W. (Jan Willem) Jurg

    Communicatietrainer
    Jurg & Wekking

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator open inschrijvingen

e.ruigrok@acwet.nl
070 - 312 98 41


Deze cursus op maat?